شهرها و روستاها

روستای هیروی

روستای هیروی
روستای هیروی

روستای هیروی در شهرستان پاوه قرار دارد این روستا علاوه بر ذاشتن سبک معماری هورامان در کنار رودخانه سیروان بنا شده است. درختان زیتون و انار در اطراف روستا همچون حصاری روستا را در بر گرفته است تابستان های گرم و زمستان های معتدلی دارد رب انا و زیتون این روستا از شهرت خاصی برخوردار است.

پس از گذر از پاوه و پیچ  وخم های بسیار وگذشتن از روستای کمدره  ورسیدن به پل دو آب نوسود با گذر از ارتفاع ۱۵۵۰ متری پاوه به ارتفاع  ۶۰۰ متری حاشیه های سیروان به این روستا نز دیک تر می شویم با گذشتن از یک جاده فرعی که به مناطق خشک تر ولی جنگلی مره خیل منتهی می شود به روستای  هیروی می رسیم . رود سیروان  عامل وجودی این روستا به حساب می آید در واقع زندگی روستایی در اینجا وابسته به همین رود وآب پایین دست آن بوده و می باشد معمولا هر سکونت گاهی عوامل مختلفی در شکل گیری آن دخیل است همانند عوامل اقتصادی .دریا ویا رودخانه ها و……..آب وهوای شهرستان پاوه از چندین اقلیم مجزا تشکیل یافته است .شاهو با اقلیم سرد .پاوه با اقلیم نیمه سرد و هیروی از نوع مدیترانه ای بوده وتابستان های بسیار خشک وبا تبخیر وتعرق  زیاد  وهمچنین زمستان های نسبتا معتدل از شاخصه های این نوع اقلیم به شمار می رود  .برف کمتر در اینجا به زمین می نشیند .که آن هم بواسطه ظرفیت گرمایی رود سیروان بوده وبا پس دادن بخار وذخیره گرما در رود موجب گرما زایی بیشتر می گردد .
روستای هیروی
روستای هیروی
بواسطه همین آب وهواست که محصولات مدیترانه ای در اینجا به خوبی بعمل آمده و در صورت بر نامه ریزی هر چه بهتر  بازده بالایی در این زمینه خواهد داشت انار و زیتون و از محصولات عمده  این روستا  به شمار می روند . ساکنین این روستا مردمانی با اخلاق ، آرام ومهمان  نواز بوده ونگارنده در سال  شصت یعنی اوایل جنگ در این روستا معلم بوده ام وخاطر ه های خوبی از ساکنین این روستا دارم .پدیده مهاجرت ورفاه طلبی هم از این روستا بی نصیب نبوده ونیروهای جوان وفعال از بعد اقتصادی مهاجرت واکثرا در شهر پاوه سکنی گزید ه اند .
روستای هیروی
روستای هیروی
از بعد زمین شناسی وژئو مرفولوژی باید گفت که هیروی در ابتدا  یعنی در دوره کواترنر به عنوان بستر اصلی وپهن رود سیروان   به شمار می رفته است  .آثار موجود در این روستا از جمله وجود ماسه زارهای گوشه وکنا ر مبین همین قضیه می باشد به عبارت دیگر بستر اصلی سیروان از بالا دست ها یعنی هم تراز با روستا گذشته   ودر ه های عمیق وتنگه ها ی امروزی هنوز ایجاد نشده بودند . در کنا ره های رود هم اکنون آثار تراسهای آبرفتی یا پادگانه ها بوضوح پیداست .سیروان به دلیل گستردگی حوضه آبگیرش جز رودهای بزرگ از بعد مساحت بوده ودر واقع حاشیه های هیروی به دلیل گذشت حجم بزرگ آب سه میلیارد متر مکعب در سال  دستخوش تحولات ژئو مر فولوژیکی بوده است .هم اکنون در حاشیه جاده هیروی یک ایستگاه ساده  بارش و ثبت تبخیر  وتعرق موجود می باشد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا