شهرها و روستاها

روستای ماضی بن

ماضی بن روستای دار ماضو ها

ماضی بن همانطور که از نامش پیداست دو وجه تسمیه را برای آن ذکر کرده اند:

۱- در این روستا درختان فراوانی از دار ماضو وجود دارد که سرسبزی خاصی به این روستا داده است لازم به ذکر است که ماضی بن از مکان های معدود و انگشت شمار استان کردستان است که تا این اندازه این نوع درخت جنگلی در آن رشد کرده باشد. دار ماضو به دلیل داشتن ریشه های گسترده در خاک توانایی جذب و نگه داری آب را از اعماق زمین داراست و به همین خاطر است که حتی در ما ه های گرم و خشک تابستان زیبایی این درختان دل و جان هر رهگذری را به وجد آورده و گوشه ای از زیبایی های باری تعالی را به ظهور می کشد.

۲- وجه تسمیه دیگری که برای آن ذکر کرده اند به خاطر قدمت و دیرینگی این روستا است. (ماضی + بن) ماضی در زبان عربی به معنی گذشته و دیرینه است پسوند آن یعنی کلمه بن هم به معنی ریشه و پایه می باشد که هر دوی این کلمه قدمت دیرینه این روستا را بازگو می کنند.

دشت سوره توگه ل
دشت سوره توگه ل

این تصویر هم نمایی از قسمت شمالی روستا را در فصل خزان نشان می دهد( بچه های روستا به این بخش روستا میگن: مه حه له ی خواروو)

مه حه له ی خواروو
مه حه له ی خواروو

این عکس زیبا هم نمایی از قسمت جنوبی روستا رو نشون میده ( بچه های روستا بهش میگن مه حه له ژورو)

مه حه له ژورو - عکس از اشکان حبیبی
مه حه له ژورو – عکس از اشکان حبیبی

نمایی زیبا از کوه کوچکه چه رموگه کان(به رده سپیه کان)…این تصویر هم ارسالی از طرف آغا اشکان عزیز است که از محله (به ر ده) گرفته شده، لازم به ذکر است که ساخت و ساز جدیدی تو روستا اگه باشه این جا انجام میشه

شیوه زندگی ، امرار معاش اهالی روستا

از راست به چپ : حاجی سید جعفر حسینی، کاک محمد نعمتی و  حاجی محمد شریف محمودی
از راست به چپ : حاجی سید جعفر حسینی، کاک محمد نعمتی و  حاجی محمد شریف محمودی

روستای ماضی بن افتخار داشتن ریش سفیدان و سخندانان زیادی را در خود تجربه کرده است که دار فانی رخصت و وجود را از آنها گرفت. از خداوند متعال طلب مغفرت و آمرزش را برای آن بزرگ مردان داریم، باشد که در بارگاه ایزد منان دمی آسوده بیارامند.

سه بزرگمردی که در تصویر مشاهده می کنید به ترتیب از راست به چپ : حاجی سید جعفر حسینی، کاک محمد نعمتی و  حاجی محمد شریف محمودی هستند.

توضیحاتی در مورد امرار معاش مردم روستا

روستای ماضی بن جمعیتی حدود ۸۰۰-۷۰۰ نفر را داراست ،لازم به ذکر است که به علت نبود منبع درآمد مناسب در روستا و علاقه نداشتن جوانان روستا به کارهای کشاورزی و دامپروری این روستا در چند دهه اخیر پیشرفتی از لحاظ وسعت و جمعیت نداشته است و در مقایسه با روستاهای هم جوار به خوبی این گفته نمایان است.

منبع اصلی مردمان این روستا که بیشتر پیرمردان دست پینه بسته مشغول به آن هستند،کشاورزی و دامپروری است که در چند سال اخیر بحث دامپروری رونق گذشته خود را از دست داده است.

جوانان روستای ماضی بن که از لحاظ پاکی و صداقت سرآمد هستد بیشتر جهت کسب و کار آواره این شهر و آن شهر می شوند تا آنکه لقمه نان حلالی را که روزی آنان است بدست آورند،عمده ترین صنعتی که جوانان غیور ماضی بنی به آن می پردازند، صنعت تولید شن وماسه است و به جرات می توان گفت که در سطح کشور کارخانه تولید شن و ماسه ای وجود ندارد که ماضی بنی ای در آن نباشد. لازم به ذکر است که در این کارخانه های تولیدی به علت رعایت نکردن مسائل ایمنی کار به خصوص از طرف کارفرمایان،تلفات جانی زیادی که بعضی از آنها حتی منجر به مرگ هم شده است دامن گیر جوانان عزیز ماضی بنی شده است.

زنان ومادران مهربان و عزیز ماضی بنی هم دوشادوش مردان و شوهران خود به کارهای روزمره خود می پردازند تا آنکه چرخ روزگار به خوبی و خوشی به گردش درآید.

موقعیت جغرافیای روستای ماضی بن

روستای ماضی بن
روستای ماضی بن

روستای ماضی بن با کوه های سه ر به فلک کشیده کالی سه ر، کوره میانه و رشته کوه های کوسالان احاطه گردیده و در اطراف آن روستا های زیبای دگاگا، نیا وا، بوریده ر، له نگه ریز، سه رو مال، که کلی آوا و چه شمیه ر قرار دارند.

این روستا در ۷۵ کیلومتری جاده سنندج-مریوان قرار دارد.

روستای ماضی بن با مختصات جغرافیایی ۳۵ درجه و ۱۳دقیقه شمالی و ۴۶ درجه و ۲۷ دقیقه شرقی حدود ۱۴۸۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

دشت سرسبز سوره توگه ل و دره زیبای چه م قرران

دشت سوره توگه ل
دشت سوره توگه ل

 

این دشت سرسبز در قسمت غربی روستا قرار دارد و دارای باغ های سرسبزی است که حاصل دست های پینه بسته کشاورزان و باغداران ماضی بنی است از جمله باغ های این دشت باغ شاتوت است که وقف عام بوده و تابستان هر سال کام اهالی روستا و گردشگران را شیرین می کند.لازم به ذکر است که نام این دشت سرسبز هم (سوره تو گه ل) به خاطر وجود همین باغ گرفته شده است.

 

دره چه م قرران
دره چه م قرران

این دره زیبا که چه م قرران نام دارد در قسمت شرقی روستا واقع است، در تمامی فصول سال به خاطر وجود درختان میوه به خصوص گردو از زیبایی خاصی برخوردار است.این دره در دامنه کوه بلند قامت و زیبای کالی سه ر قرار دارد.

ماضی بن بر روی نقشه

نویسنده :  آرام حسینی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. متشکرم از اطلاعات خوبی که به نظر خوانندگان رسانیدی. البته این را هم اضافه کنم که جوانان ماضی بن در معادن سنگ آهن و کرومیت و …. استاد کار قابلی هستن و بعضا در حد مهندس انوا معدن سر رشته دارن.
    اینهم اضافه کنم که چندین جوان هم در کار استخراج معدن شن و ماسه و سنگ آهن و… بدلیل بی توجهی به مسایل ایمنی کار جان خودرا از دست داده و خانوده هایشان و همچنبن اهالی روستا را داغ دار کرده اند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا