غذاهای محلی

غذای محلی یکاوه

یکاوه
یکاوه

یکاوه از غذاهای معروف اورامانات و بصورت کلی کلیه مناطق کردستان است که قدمت هزارساله دارد .. ماده اصلی بعد از آن گوشت می باشد که در اوایل با شیر آن را تهیه می کردند بیشتر گوشت گوسفندی بوده که آن را در پاییز کشتار می کردند گوشت گوسفندی کامل را داخل قابلمه می پختند تا زمانی که آب آن تمام شود و داخل روغن گوشت را تفت می دهند و داخل ظرف های سفالی نگهداری می کردند برای نگهداری تا فصل سرما به این نوع گوشت قاورمه می گویند، همراه با پیاز داغ و کشمش و خرما یکاوه را طبخ می کردند. این غذا مخصوص شب چله (شب یلدا) بود.

یکاوه
یکاوه

مواد لازم: (برای ۳ نفر)

بلغور ( ولوشه ): ۳۰۰ گرم
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
پیاز خلالی: ۲ عدد متوسط
گوشت قطعه شده : ۳۰۰ گرم
کشمش:  بنا بر ذائقه افراد: به میزان لازم
نمک و ادویه:  به میزان لازم
روغن مایع:  جهت سرخ کردن

 

این غذا نیز از قدیمی ترین غذاهای سنتی در این منطقه است که در آن می توان به جای گوشت قرمز از گوشت سینه مرغ نیز استفاده کرد.

هم اکنون یکاوه را می توان با برنج به جای بلغور طبخ کرد.

 طرز تهیه:

  بلغور را کاملا شسته، سپس به آن مقداری نمک و آب و روغن اضافه می کنیم و به صورت کته دم میکنیم. گوشت را پخته سپس روی محتویات قابلمه گذاشته در طرف دیگری سیب زمینی و پیاز را جدا جدا سرخ می کنیم سپس لایه لایه این ۲ مواد همراه کشمش به محتویات غذا اضافه می کنیم یعنی در نهایت مخلوطی از بلغور پخته شده + گوشت + سیب زمینی و پیاز و کشمش را خواهیم داشت.

ارزش تغذیه ای:

غذای مناسبی برای اکثر فصل های سال مخصوصا فصل های سرد سال است.

بلغور از لحاظ خاصیت دارای خواص مشابهی با گندم است.

بلغور دارای فیبر – نشاسته می باشد.

این غذا دارای قابلیت هضم بالایی است می توانند ۳۰ گرم از نیاز بدن به پروتئین روزانه را تامین نماید.

سیب زمینی موجود در آن حاوی ویتامین های K.C.A می باشد.

که ویتامین K باعث انعقاد خون می گردد.

خاصیت افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها را دارد و برای درمان سرفه های حاد و گرفتگی صدا موثر است.

همچنین مصرف آن به افرادی که دارای سنگ کلیه و مثانه هستند توصیه می گردد.

مصرف کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و به افراد دارای فشار خون و کم خون توصیه می گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا