شهرها و روستاها

روستای میر عبدلی – میراولی

روستای میرعبدلی - میراولی
روستای میرعبدلی – میراولی

روستای میرعبدلی یا میراولی ازتوابع بخش باینگان و شهرستان پاوه می باشد فاصله روستا تا مرکز بخش ۱۶ کیلومتر است روستای میرعبدلی بر روی جاده ی فرعی قرار دارد که از جاده ارتباطی پاوه باینگان درسه راهی آریت وصل می گرددکه این مسیر خود به تنهایی تاجاده اصلی ۶کیلومتراست.فاصله روستا تا مرکز شهر بانه وره ۹کیلومتر است وبطرف پاوه ۲۳کیلومترمی باشد این روستا از لحاظ وضعیت طبیعی روستایی کوهستانی محسوب می شود روستای میرعبدلی درطول جغرافیایی ۲۳/۴۶وعرض ۵۶/۳۴قرارگرفته وارتفاع آن از سطح دریا۱۷۳۰متراست حداقل دما ۱۲- وحداکثردما ۳۹درجه می باشد تعداد روزهای یخبندان ۶۷روز ومتوسط باراندگی ۱/۷۶۳میلمتر ورطوبت هوا در این روستاحداقل ۲۱وحداکثر ۵/۶۳درصد بوده است.

روستای میرعبدلی بنجو در بخش کلاشی در همجواری مزران قراردارد. و رودخانه سیروان از کنار روستا می گذرد. درقدیم تمام مردم طایفه میرعبدلی مشهور به میراولی در آنجا ساکن بودند که بعلت کمبود امکانات تعداد زیادی خانوار به روستای میرعبدلی زرین چیا دربخش باینگان که ۵۰ کیلومتر ازهم فاصله دارند مهاجرت کرده اند و حدود ۷۰ خانوار در آن روستا در زمستان و پاییز ساکن هستند . مردم این روستا از طریق دامداری و سقز چینی امرار معاش می نمایند و در بهار و تابستان به روستای میرعبدلی زرین چیا که از توابع بخش باینگان می باشد کوچ می کنند و در پاییز و زمستان دوباره به این محل برمی گردند.

میرعبدلی :یکی از قدیمی ترین روستاهای کردنشین مشهور به میراولی در بخش باینگان شهرستان پاوه دراستان کرمانشاه می باشد. ساکنین روستا تمامآ سادات می باشند. مردمان این روستا از نظر قومی از ایل جاف محسوب می شود و دارای همسانی فرهنگی و اجتماعی هستند لازم به ذکر است که ساکنین این روستا اکثرآ خویشاوندند که نقش مهمی درهمسانی فرهنگی واجتماعی روستا نشینان ایفا می کند. موقعیت جغرافیایی آن از طرف غرب به روستای لاران و از طرف شرق به روستای چیلانه و از طرف شمال به روستای آریت سه راهی باینگان و از جنوب به کوه گرمه زناو و چالاو متصل می باشد. مردم این خطه به زبان کردی سورانی صحبت می کنند و حدود ۱۷۰ خانوار نزدیک به ۷۵۰ نفر جمعیت دارد.

مردمان این روستا اغلب به کشاورزی و دامداری مشغولند . زمستانی سخت در پیش دارند در عوض بهاری سرسبز باطراوت و معطر، از لحاظ گردشگری هرساله بخصوص در بهار مهمانانی به این منطقه می آیند و از منطقه چالاو و غارسنگی حسین در سه کیلومتری روستا دیدن می کنند.

وجودیک جلد قرآن بنام ( قرآن رش) که مشهور می باشد در روستا قدمتی۴۰۰ ساله دارد خود نشان از فرهنگ و تمدن اسلامی کهن در این روستا بوده که به اجداد مردم این روستا محمد میراول مشهور به ( حمه میراول ) هدیه شده است. و در اصل میر عبدلی به دو روستا تقسیم شده است که دیگری به نام ( میرعبدلی بنجو) درشهرستان جوانرود و بخش کلاشی نزدیک به ۷۰ خانوار درهمجواری مزران قرار دارد . وشغل اصلی مردم این روستا دامداری می باشد که درپاییز وزمستان در آنجا سکونت دارند ودر اوایل خرداد بطرف میرعبدلی زرین چیا کوچ می کنند و تا اوایل مهر ماه در همین محل ساکن هستند.

نویسنده : محی الدین بهرامی

آبان ۱۳۹۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا