غذاهای محلی

قایرمه

قایرمه
قایرمه

قایرمه در واقع کنگر سوخاری است و با نگاه کردن به آن در ابتدا شاید باور نکنید که این یکی از غذاهای محلی کردستان باشد چون شباهت زیادی به پیش غذاهای خارجی دارد! این غذا با کنگر درست می شود اما چون کنگر از آن گیاهان نایابی است که بیشتر در ماه فروردین پیدا می شود برای همین در ماه های دیگر سال برای درست کردن این غذا از کرفس استفاده می شود. البته این غذا به همراه کته و نان خورده می شود تا به یک وعده غذایی کامل تبدیل شود. برای درست کردن قایرمه بعد از پوست کردن و خرد کردن کنگرها (و یا کرفس ها) آن ها را در سسی که غلظتی مثل ماست دارد غوطه ور و سپس سرخ می کنند. سس این غذا با تخم مرغ، آب، زعفران دم کرده، کره و آرد درست می شود.


مواد لازم:

کنگر یک کیلو گرم
آرد یک پیمانه
نمک یک قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
زیره ساییده یک قاشق چای خوری
بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
شیر نصف پیمانه
کره ۳ قاشق سوپ خوری (آب شده)
زعفران ۳ قاشق سوپ خوری (آب کرده)
روغن
۲ پیمانه
برنج به صورت کته
۲.۵ پیمانه
ماست چکیده یا خامه ای
یک پیمانه

 


طرز تهیه:

۱. ابتدا تیغ کنگر‌ها را می‌گیریم و آن‌ها را می‌شوییم و به قطعات مناسب و دلخواه برش می‌زنیم.

۲. آرد را در ظرفی می‌ریزیم و نمک، فلفل، زیره و بکینگ پودر را به آن می‌افزاییم و مخلوط می‌کنیم.

۳. در ظرفی تخم مرغ، شیر، کره و زعفران دم کرده را مخلوط می‌کنیم و با هم زن خوب می‌زنیم و به آرد می‌افزاییم و هم می‌زنیم تا مایه به غلظت ماست برسد (اگر مایه کمی شل بود، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید).

۴. سپس کنگر‌ها را درون مایه می‌ریزیم و بعد در روغن سرخ و با برنج کته میل می‌کنیم.

نکات:

۱- اگر کنگر دوست ندارید می‌توانید به جای آن از ساقه کرفس استفاده کنید.

۲- اگر از رژیم خاصی پیروی می‌کنید، به جای کره و ماست خامه‌ای از روغن و ماست کم چرب استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا