غذاهای محلی

خورشت گیلاخه

خورش گیلاخه
خورش گیلاخه

به دلیل رویش گیاهی خاص به نام گیلاخه در استان کردستان تهیه خورش از این گیاه رواج دارد. گیاه گیلاخه دو قسمت پیازچه و برگ دارد و پیازچه آن منبع غنی فیبر است. به جز این گیاه از گوشت، پیاز، لوبیا قرمز، لیمو عمانی و تره یا جعفری یا گشنیز نیز در تهیه این غذا استفاده می‌کنند.


غذاهی سنتی همواره از عطر و طعم و خواصی بینظیر تهیه شده اند این بار ما قصد داریم با یک غذای سنتی بسیار خوشمزه و پر خاصیت از توابع کردستان آشنا شویم گیلاخه یا همان پیاز زاگرسی گیاه پر خاصیتی است که با آن خورشت خوشمزه ای طبخ می کنند در ادامه مطلب از میردوک طرز تخیه خورش گیلاخه را آموزش خواهیم داد

خورشت گیلاخه ، یکی از خورش های سنتی استان کردستان است که به دلیل رویش گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ و سرو می گردد. گیاه گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر می باشد.

مواد لازم جهت تهیه خورش گیلاخه

پیاز  یک عدد متوسط
گیلاخه نیم کیلوگرم
گوشت قرمز نیم کیلوگرم
لوبیا قرمز  یک فنجان
لیمو امانی  ۵ عدد
زردچوبه  به میزان لازم
نمک  به میزان لازم
روغن به میزان لازم
تره خان (یا جعفری و گشنیز) اگر سبزی ساطوری شده تر بود یک و نیم لیوان و اگر خشک بود سه چهارم لیوان

 

طرز تهیه خورش گیلاخه

ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم. سپس گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم. چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو امانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا ۴۵ دقیقه در دیگ بپزد.

در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و “تره خان” یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم (می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد). حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و می گذاریم ۲۰ دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جا بیافتد.

خورشت گیلاخه
خورشت گیلاخه

نکات

۱- اگرچه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نبوده و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید در اصل پیازچه گیلاخه هستند.

۲- به جای استفاده از تره خان می توان از ترکیب جعفری و گشنیز نیز استفاده نمود. همچنین می توان به جای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا