غذاهای محلی

آش دانه کولانه

آش دانه کولانه
آش دانه کولانه

این آش یکی از غذاهای مناسبتی خطه کردستان است که هنگام رویش اولین دندان‌های شیری کودکان تهیه و در میان اقوام و آشنایان پخش می‌شود. این آش در زمستان نیز طرفداران زیادی دارد. گندم، نخود، عدس، لوبیا قرمز، مرزه خشک، پیاز، قلم گوسفندی و ادویه مواد اولیه آش را تشکیل می‌دهند.

مواد لازم برای دانه کولانه

قلم گوسفندی ۲ قلم متوسط
نخود  ۱۵۰ گرم
عدس ۱۵۰ گرم
لوبیا قرمز ۱۵۰ گرم
گندم ۳۰۰ گرم
مرزه خشک  به میزان لازم
پیازبرای پیاز داغ ۳ عدد
نمک به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان لازم

 


طرز تهیه دانه کولانه

حبوبات را بشویید و از شب قبل در آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آنها کاهش بیاید و هم زمان پخت آنها کمتر شود.

گندم را هم از یک شبانه روز قبل خیس دهید به طوری که در حال جوانه زدن شود.

قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و حبوبات را به همراه گندم و مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید.

برای خوشمزه تر شدن آش از آب قلم گوسفندی میتوانید استفاده کنید.

پیاز داغ را هم آماده کنید و بعد از اینکه حبوبات و گندم خوب پخته شدند و لعاب انداختند ،سبزی مرزه و پیاز داغ را به همراه نمک ، فلفل و زرد چوبه به آنها اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش قوام لازم را بدست بیاورد.

آش را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با کوفته قلقلی تزیین کنید .که برای این کار باید کوفته ها را از قبل آماده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا