غذاهای محلی

خورشت تره کردی

خورشت تره کردی
خورشت تره کردی

خورش تره غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ با دستور تهیه بسیار راحت است که در استان کردستان و کرمانشاه طبخ می‌شود. گوشت چرخ کرده، تره خردشده، پیاز، رب گوجه فرنگی، زرشک، روغن مایع، پودر لیمو و ادویه مواد اولیه تهیه این غذا هستند.

مواد لازم برای ۴ نفر

تره ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم 
 لوبیا سفید ۲ پیمانه
 ادویه هفت قلم ۲ قاشق مربا خوری
 پیاز متوسط ۲ عدد
 پودر عصاره ی گوشت ۱ قاشق غذا خوری
 لیموامانی ۳تا ۴ عدد
 آبلیمو ۱قاشق سوپ خوری
 گرد لیمو ۱قاشق سوپ خوری
آب  به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نمک  به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه

۱- ابتدا بگم گوشتتون گوسفندی باشه بهتر هم طبع گرم داره و هم خوشمزه تر هستش و اگر مخلوط گوسفندی و گوساله هم باشه مشکلی نداره ویا اگه اصلان گوشت گوسفندی نداشتید با همون گوشت گوساله درست کنید ولی طبع گوشت گوساله چون سرد هستش به خاطر همین زیاد توصیه نمیشه


۲- لوبیا سفید رو از شب قبل که خیس کردیم و آبش رو چند بار دور ریختیم


۳- ابتدا ۲عدد پیازمون رو نگینی ریز خرد میکنیم و تو قابلمه ی مورد نظر که میخوایم خورشتمون آماده بشه با کمی روغن تفت میدیم، یه کم زردچوبه اضافه میکنیم یه کم که طلایی شد گوشتمون رو اضافه میکنیم اگه چندتکه گوشت با استخوان هم باشه بهتر من اینجا نداشتم واینکه بزارید یک طرف گوشتتون خوب سرخ شه بعد هم بزنید که آب نندازه به اصطلاح سفید کردن گوشت هستش

طرز تهیه خورشت تره کردی
طرز تهیه خورشت تره کردی

۴- کمی که گوشت تفت خورد لوبیا رو اضافه میکنیم

طرز تهیه خورشت تره کردی
طرز تهیه خورشت تره کردی

۵- بعد به اندازه کافی آب می ریزیم و یک قاشق غذاخوری عصاره گوشتون رو هم اضافه میکنیم. شعله رو زیاد میکنیم به قل خوردن که افتاد شعله رو کم میکنیم، میذاریم حدود ۳ ساعت خوب بپزه بعد از ۲ ساعت اول پخت ادویه ی هفت قلم رو اضافه میکنیم.


۶- در این حین که از قبل تره ها رو خوب شستیم و آبش رفته رو خرد میکنیم (با قیچی آشپزخونه تو دستتون دسته کنید و ریز خرد کنید تقریبا نزدیک نیم سانت یک ذره بیشتر)


۷- توی ماهیتابه روغن می ریزم روغن که داغ شد ترها رو می ریزم یه چیزی حدود ۸ تا ده دقیقه سرخ میکنیم ، یه نکته لیموهاتونم ۱۰ دقیقه تا یک ربع تو آب بجوشه و آبشو درور بریزید و لیموها رو چند برش بزنید و برای خورشتتون استفاده کنید

طرز تهیه خورشت تره کردی
طرز تهیه خورشت تره کردی

۸- بعد از ۳ ساعت زمان پخت لوبیا و گوشت که گذشت آبش باید خیلی کم شده باشه تره رو به همراه لیموها اضافه میکنیم خوب هم میزنیم من اینجا لیمو نداشتم نریختم به جاش آخراش گرد لیمو ریختم و با خود لیمو عمانی خوشمزه ترمیشه

طرز تهیه خورشت تره کردی
طرز تهیه خورشت تره کردی

۹- منتظر می مانیم یه چیزی حدود ۴۰ دقیقه باشعله ی کم خوب جا بیافته. بعد از این تایم گرد لیمو و آبلیمو رو و کمی نمک رو اضافه میکنیم و در قابلمه رو نیم باز میذاریم و با شعله ی کم زمان میدیم یه چیزی حدود ۲۰ دقیقه تا خورشتمون جا بیافته


۱۰- نکته در مورد ادویه هفت قلم: بیشتر عطاری ها بخواین دارن اگر هم نداشته باشن راحته خودتون درست کنین. من خودم درست میکنم الان بهتون میگم چطور: فلفل سیاه ، زردچوبه، گلپر، سماق، دارچین، زنجبیل، فلفل قرمز از هر کدوم یک قاشق چای خوری به جزء فلفل قرمز که نصف قاشق چای خوری باشه همه رو با هم مخلوط میکنید این مقدار برای چند وعده تون کافیه


۱۱- و اینکه خیلی ها این خورشت رو با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه سرخ شده تزئین و سرو میکنند ولی من و خانوادم مزه ی این خورشت رو اینقدر دوست داریم دلمون نمیخواد چیز دیگه ای کنارباشه


۱۲- یک نکته ی دیگه درمورد عصاره گوشت: من از پودر عصاره گوشت هاتی کارا استفاده میکنیم که به شکل پودر تو بسته هستش. ولی نداشتید هم میتونید از عصاره گوشت ار این کوچکا مثل مربع هستش ۲ عدد استفاده کنید اسمشو یادم رفته


۱۳- اینم خورشت تره ی خوشمزه بپزید و نوش جان کنید و لذت ببرید

خورشت تره کردی
خورشت تره کردی

۱۴- و نکته آخر این خورشت اصلا رب نداره این رنگ ادویه هاست که دراومده و زیبا شده

طرز تهیه خورشت تره کردی
طرز تهیه خورشت تره کردی

۱۵- یه نکته دیگه هم که داش یادم میرفت من این جا لیمو عمانی نداشتم نریختم به جاش از گردلیمو و آبلیموی بیشتری استفاده کردم با خود لیمو عمانی این خورشت خیلی خوشمزه تر میشه البته اگه شما از لیمو عمانی استفاده میکنید به همین اندازه که تو دستور گفتم از گرد لیمو و آب لیمو اضافه کنید.

تهیه از خانم مرجان 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا