شیش کباب

شیش کباب غذای محلی کردستان
شیش کباب از جمله غذاهای محبوب در کردستان است. خوردن کباب لذیذ در آب و هوای بی نظیر کردستان بسیار لذت بخش است. گوشت این کباب از گوشت های شکاری مهیا می شود به همین علت در بین مناطق عشایر نشین و دامداران بیشتر سرو می شود.
مواد لازم جهت تهیه شیش کباب
گوشت گوسفند یا گوساله | ۱ کیلوگرم |
ماست | ۶ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۲ عدد |
برگ نعنا | ۵۰ گرم |
روغن زیتون | ۶ قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار دلخواه |
نمک | به مقدار دلخواه |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چای خوری |
گوجه فرنگی | به تعداد دلخواه |
طرز تهیه شیش کباب
ابتدا گوشت را به قطعات مناسب تقسیم می کنیم. سپس پوست پیاز را گرفته و آن را رنده می کنیم. بعد از اینکه پیاز را رنده کردیم آن را صاف می کنیم.
۲ حبه سیر را پوست کنده و خرد می کنیم. سیر و آب پیاز را به همراه روغن زیتون و برگ های نعنا و ماست و زعفران و فلفل مخلوط می کنیم.
مایه به دست آمده را به گوشت افزوده و به مدت ۶ الی ۱۲ ساعت در یخچال می گذاریم. برای خوش طعم شدن کباب بهتر است از شب قبل گوشت را در مواد بخوابانیم. و در انتها گوشت را به سیخ می کشیم و کباب می کنیم. و در صورت تمایل گوجه ها را نیز به صورت کبابی طبخ می کنیم و به همراه گوشت کبابی سرو می کنیم.
نکته
برای تهیه این کباب از قسمت راسته استفاده می کنیم.
علاوه بر کبابی کردن این گوشت روی آتش ، آن را می توان در تابه با استفاده از سیخ های چوبی درست کرد ( کف تابه را چرب کرده و دو طرف کباب را سرخ می کنیم )