دسته‌بندی نشده

گوشت برخیله کردستان

گوشت برخیله
گوشت برخیله

گوشت برخیله یکی از غذاهای سنتی کردستان و به ویژه بیجار است که با گیاه گوشت برخیله که نوعی تره بهاری است تهیه می شود. این نوع تره سرشار از آهن و اسید فولیک بوده و به صورت خام یا پخته شده مورد استفاده قرار می گیرد.یکی از عادات مردم دیار بیجار گروس که از دیرباز نیز مرسوم بوده است استفاده از گیاهان گوهی به عنوان غذا در فصل بهار است.گروهی از مردم این دیار گیاهان کوهی را در بهار جایگزین مواد پروتئینی و علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز اعتقاد خاصی به خاصیت دارویی این گیاهان دارند.


مواد لازم:

گوشت برخیله نیم کیلوگرم
پیاز یک عدد متوسط
سیر ۲ تا ۳ حبه
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ یا ۲ عدد (اختیاری)
روغن، نمک و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا در یک قابلمه گوشت برخیله را همراه با نصف استکان آب با حرارت کم می پزیم. پس از اینکه رنگ برگ ها تیره شده و پخته شدند، درب قابلمه را باز می گذاریم تا آبش کاملا تبخیر شود چون مثل اسفناج آب می اندازد.
سپس در تابه پیاز و سیر خرد شده را در روغن تفت داده و مقداری نمک، زردچوبه و رب گوجه فرنگی افزوده و با شعله کم تفت می دهیم. در صورت تمایل می توان یک یا دو عدد تخم مرغ هم در ماهیتابه روی مواد ریخت. در پایان گوشت برخیله را به سایر مواد افزوده و مخلوط می کنیم.

نکات:

۱- این غذا بسیار بسیار سالم و ساده و پر فایده است.
۲- استفاده از تخم مرغ در این غذای خوشمزه اجباری نیست.
۳- مقدار اولیه مواد بستگی به ذائقه شما دارد و می توانید کمتر یا بیشتر استفاده نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا