غذاهای محلی

آش سه نگه سیر

آش سه نگه سیر
آش سه نگه سیر

گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان، برنج، عدس، کشک، سینه مرغ که به صورت کوفته‌های ریز تهیه می‌شود، پیاز و ادویه مواد اولیه تهیه آش سه نگه سیر هستند که در فصل سرما جایگاه خاصی بر سر سفره مناطق کرد دارد.


مواد لازم برای  ۴ الی ۵ نفر :

 گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان ۳۰۰ الی ۴۰۰  گرم
 برنج نصف پیمانه
 عدس ۱ پیمانه
 کشک پاستوریزه  ۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر ۳ لیوان)
 زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
 سینه مرغ برای کوفته ریزه
 پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن به مقدار لازم
 نعناع داغ برای تزئین

آش سه نگه سیر
آش سه نگه سیر

طرز تهیه :

یکی از غذاهای کردستان ، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .

که گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه می پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه میکنند و کشک سائیده شده درون آن میریزند و بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین میکنند کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده میکنند به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن،  رنگ و میزان نمک را تعیین کنید ،  در چنین آشهایی که کشک مصرف میشود بهتر است که نمک ریخته نشود چون به قدر کافی کشک های پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .

در این آش من بعد از پختن گوشت ،استخوانها را جدا کردم و گوشت را تکه تکه کرده و در آش ریختم .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا