آش سه نگه سیر

گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان، برنج، عدس، کشک، سینه مرغ که به صورت کوفتههای ریز تهیه میشود، پیاز و ادویه مواد اولیه تهیه آش سه نگه سیر هستند که در فصل سرما جایگاه خاصی بر سر سفره مناطق کرد دارد.
مواد لازم برای ۴ الی ۵ نفر :
گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان | ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
کشک پاستوریزه | ۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر ۳ لیوان) |
زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
سینه مرغ | برای کوفته ریزه |
پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن | به مقدار لازم |
نعناع داغ | برای تزئین |

طرز تهیه :
یکی از غذاهای کردستان ، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .
که گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه می پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه میکنند و کشک سائیده شده درون آن میریزند و بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین میکنند کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده میکنند به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنید ، در چنین آشهایی که کشک مصرف میشود بهتر است که نمک ریخته نشود چون به قدر کافی کشک های پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .
در این آش من بعد از پختن گوشت ،استخوانها را جدا کردم و گوشت را تکه تکه کرده و در آش ریختم .