غذاهای محلی
شیرینی سنتی پاوه کوته
کوته یکی از شیرینی های بسیار مقوی منطقه اورامانات علی الخصوص پاوه می باشد که مواد اولیه آن غالبا در جنگل ها و باغات منطقه بدست می آید .

مواد استفاده جهت تهیه شیرینی کوته :
هورامی |
فارسی |
تفی | توت |
وه نه تقی | پسته وحشی |
دوشاو | شیره توت |
مژگه | مغز گردو |
جهت تهیه ایتدا توت ، مغز گردو و پسته وحشی را در داخل هاون ریخته و آن ها را آسیاب کرده و سپس شیره توت را به آن ها اضافه می نماییم . و مجددا به آسیاب کردن ادامه می دهیم و درنهایت شیری نی مورد نظر ( کوته ) آماده می شود . در نهایت می توان کوته را به تصورت تیکه های کوچک در آورد و آن ها را جهت ماندگاری بیشتر یک بار دیگر در داخل پسته وحشی پودر شده انداخت و سپس سرو نمود .

وه نه ته قی یا پسته وحشی یکی از میوه های جنگل های وحشی منطقه اورامانات می باشد و در طبیعت می توان درخت آن را یافت . از درخت ون جهت سقز گیری ( ویه ژن ) نیز استفاده می شود .