شهرها و روستاها

روستای طاء

روستای طاء
روستای طاء – عکس از طاها باباصفری

روستای طاء از توابع دهستان گاورود شهرستان کامیاران، استان کردستان است. فاصله این روستا از مرکز شهر ۴۵ کیلومتر و از سنندج مرکز استان ۷۵ کیلومتر است.

آب وهوا

روستای «طاء» به دلیل قرار گرفتن در اقلیم رشته کوه‌های زاگرس و واقع شدن در دامنه‌های «آوالان» این کوه سر به فلک کشیده دارای ارتفاع ۲۹۵۰ و آب وهوای معتدل است

فرهنگ، زبان، آداب و رسوم

زبان مردم روستا “هورامی یا اورامی “است. لهجه‌ای که این مردم با آن حرف می‌زنند مشابه هیچ‌کدام از لهجه‌های دیگر هورامی زبانها نیست. مردم این خطه در طول تمام ادوار همواره یکتاپرست بوده و از آیین‌های آسمانی، همچمون زرتشتی، یهودیت، مسیحیت و اسلام پیروی کرده‌اند.

روستای طاء - عکس از طاها باباصفری
روستای طاء – عکس از طاها باباصفری

تاریخچه

از مهمترین مباحثی که در مورد این روستا وجود دارد بحث قدمت تاریخی است روستای «طاء» طبق مدارک و شواهد مستند موجود قدمتی بالغ بر ۴۰۰۰ سال دارد . و آثار باقی‌مانده از مجموعه باستانی منطقه «سلیمان شاه» که متشکل اند از لوله‌های سفالی که برای انتقال آب از محلی بسیار دوردست باقی مانده‌اند دلیلی بر اثبات این مدعاست؛ و البته وجود گورستان هایی متعلق به یهودیان ساکن این روستا این بحث را بهتر روشن و به جدیت آن را تأیید می‌کند.

از آثار مهم دیگر می‌توان به مسجد دارالاحسان روستا، چندین مقبره از شخصیت‌های مذهبی و چندین مقبره که متعلق اند به بزرگان یهودیت در این منطقه که بارزترین آن‌ها مقبره “اسحاق یهودی” می‌باشد را می‌توان نام برد.

البته بر سر مکان اصلی روستا اختلافاتی وجود دارد که وجود آثاری از خانه‌های مخروبه در منطقه‌ای در «دره شمع» ومنطقهٔ «دگا کونه» به معنی روستای قدیم سبب بروز این اختلاف است که بررسی این موضوع را مهم وحائز اهمیت کرده‌است.

محصولات

پیشه اکثریت مردم روستای طاء کشاورزی است و مهمترین محصول روستا که بسیار حائز اهمیت می‌باشد، میوه “به” است. البته “گردو” نیز از محصولات بارز موجود در روستاست. “دامداری “در روستا بسیار کم رونق است وچندان چشمگیر نیست که این ناشی از تغیر مسیر سبک زندگی مردم از روستا نشینی به شهرنشینی است که مشکلات زیادی به وجود آورده است….

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا