برگزاری جشنواره انار و انگور رشه در سروآباد

گردو محصولی سنتی و ارزشی در منطقه اورامانات
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در اولین جشنواره گردو در شهرستان سروآباد با تاکید بر اینکه شهرستان سروآباد جزء شهرستانهای مستعد در تولید محصولات باغی است افزود: از ۷۵۰۰ هکتار باغ گردو در استان کردستان، ۲۵۰۰ هکتار به شهرستان سروآباد اختصاص داردکه در هر یک هکتار بیش از ۳تا ۳ونیم تن گردو برداشت می شود.
کریم ذوالفقاری گفت: با احداث باغات فنی با استفاده از ارقام مناسب ( چندلر) می شود علاوه بر افزایش درآمد،محصولی باکیفیت تولید کرد.
وی یاداورشد:۱۰۰۰میلیمتر بارندگی در غرب استان که شهرستان سروآباد را نیز شامل می شود می تواند امکان تولید ثروت رادر این منطقه فراهم آورد.
ذوالفقاری تاکید کرد: باغداری و زنبورداری مکمل هم هستند باغداران باید برای بهرمندی از یک باغ سرحال با انجام شغل زنبورداری (گرده افشانی) در راستای تولید محصولی باکیفیت اقدام نمایند.
وی با اشاره به ۳۴ هزار هکتار باغ آبی در استان کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۹۳۸ هکتار باغ آبی در دست اقدام است که ۵۰۰۰ هکتار از این مقدار به باغ گردو با کاشت رقم چندلر (رقم اصلاح شده گردو) اختصاص دارد که در ۴ سال ثمر می دهد.
به گفته این مسئول محصول گردو علاوه بر خواص درمانی و ارزش غذایی، توجیه اقتصادی بسیار خوبی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: استان کردستان از پیوند کاران آموزش دیده توسط اساتید مجرب خارجی بهره مند است که با سرشاخه کاری و پیوند باغات گردو، افزایش ضریب مکانیزاسیون باغی می تواند تولید محصول باکیفیت را تضمین نماید.

ذوالفقاری پرداخت تسهیلات برای ماشین الات کشاورزی به عنوان یک اولویت سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۵۵ میلیارد تومان با سود ۱۵ درصد آماده پرداخت به کشاورزان به ویژه باغداران کردستانی است.
وی یاداورشد: به ازای هرهکتار از اراضی کشاورزی ۵ میلیون تومان بلاعوض برای استفاده از سیستم های نوین آبیاری به کشاورزان پرداخت می شود.
فرماندار شهرستان سروآباد نیز در اولین جشنواره گردو این شهرستان افزود: برگزاری جشنواره گردو در شهرستان سروآباد در ادامه جشنواره انجیر، نشان از تولید باکیفیت این محصولات در این شهرستان دارد که تلاش می شود با برگزاری جشنواره، انار و انگوره (رشه) نیز توجه استان را بیش از پیش به این شهرستان معطوف کرد.
علی مفاخری خاطرنشان کرد: معرفی استعدادهای طبیعی و انسانی این منطقه در گرو تلاش و همت بیشتر مدیران شهرستان سروآباد است که باغداری به عنوان یکی از این ظرفیتها باید مورد توجه صنعت توریسم نیز باشد.
وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان و شهرستان می تواند با ایجاد غرفه های عرضه محصولات کشاورزی در تهران، درآمد و نیز ارزش افزوده محصولات تولیدی کشاورزان بخصوص باغداران را افزایش دهد.
فرماندار سروآباد با اشاره به نامگذاری سال بنام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال، تاکید کرد: با در نظر گرفتن خواص غذایی و درمانی گردو می توان در راستای اقتصاد مقاومتی نسبت به عرضه آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه در سال جاری ۵۰۰۰ زائر راهیان نور از المانهای دفاع مقدس در سروآباد دیدن کردند یاداورشد: گردشگر بودن این منطقه فرصت بسیار خوبی برای معرفی محصولات باغی به گردشگران است.

به گفته مفاخری؛ همدل و همراه بودن خانواده باغداران از مرحله کاشت، داشت و برداشت محصول و حتی عرضه محصول گردو به بازار اهمیت اشتغال زایی باغداری و بخصوص محصول گردو را نشان می دهد.
در پایان این جشنواره از برترین های تولید محصول گردو تقدیر و تجلیل به عمل آمد.